Acupunctuur en roken

Home / Acupunctuur en roken
acupunctuur stoppen met roken

Acupunctuur is zeer effectief om te stoppen met roken en is bovendien een zeer veilige behandelmethode.

Stoppen met roken

Dat roken slecht voor onze gezondheid is, weet iedereen. Niet alleen bestaat er een verhoogde kans op longkanker of andere longklachten, het is ook bewezen dat roken een zeer negatieve invloed heeft op andere ziektes. Dit omdat het imuunsysteem er door wordt aangetast.

Esthetisch heeft roken ook nadelen doordat rook vrije zuurstofradicalen bevat die het elastine in de huid aantasten. Hierdoor ontstaan er vaak veel sneller en meer rimpels in het gelaat.

 

Helpt acupunctuur om te stoppen met roken?

Acupunctuur en roken gaan goed samen in de strijd om met deze slechte gewoonte te stoppen. Acupunctuur  heeft een bewezen effect bij de strijd tegen het stoppen met roken. Acupunctuur helpt de behoefte aan nicotine te verminderen. Belangrijk is wel dat u gemotiveerd bent. Met acupunctuur alleen redt u het niet. Daarom is een goed inzicht in de verslaving om er definitief mee op te houden net zo belangrijk. De meest succesvolle methode om met roken te stoppen blijkt de methode te zijn die zowel de lichamelijke als de geestelijke afhankelijkheid doorbreekt. De acupuncturist zal dus aan beide aspecten aandacht besteden en u tips geven hoe u om kunt gaan met een leven zonder nicotine. De vitaliteit keert meestal snel terug en u voelt zich energieker dan ooit. Zo wordt volhouden steeds gemakkelijker! Gemiddeld zijn drie behandelingen binnen een periode van twee weken afdoende om met roken te stoppen.

 

De acupunctuurbehandeling van roken

Acupunctuur is  een erg makkelijke en snelle manier gebleken om te stoppen met roken.
Om het beste resultaat te krijgen, mag u 4 tot 5 uur voor de behandeling niet meer roken. Hierdoor ontstaan namelijk ontwenningsverschijnselen zodat de acupunctuurpunten makkelijker gevonden kunnen worden.
Er worden verblijfsnaaldjes op meerdere plaatsen in uw oor gezet, onder andere op het nicotinepunt, waardoor u geen trek heeft in een sigaret.
Deze minuscule verblijfsknopjes blijven ongeveer een week tot twee weken zitten en vallen er vanzelf uit.

Wanneer u snel humeurig wordt, kan dit ook in de behandeling meegenomen worden.
Na het plaatsen van deze naaldjes kunt u direct merken dat de trek in een sigaret weg is.

Is acupunctuur effectief  om te stoppen met roken?

Acupunctuur heeft een bewezen effect bij de behandeling van veel uiteenlopende ziektes. Zie hier een verwijzing naar de wetenschappelijke onderbouwing ervan.  De werking van acupunctuur is snel: in principe heeft u aan 1 behandeling genoeg, maar wanneer u toch na een paar weken weer trek in een sigaret gaat krijgen, mag u nogmaals langskomen en wordt de behandeling kosteloos herhaald. Deze behandeling wordt dan NIET meer in rekening gebracht.