Wat is Acupunctuur?

Home / Wat is Acupunctuur?

Mijn naam is Afiena Berends-Kommer. Ik werk al bijna 10 jaar met veel plezier als acupuncturist. Acupunctuur is een veilige manier van genezen en behandelen en is breed inzetbaar. Onder andere  bij rug-, nek- en schouder, stress, burn-out, hyperventilatie, hoofdpijn, whiplash, hooikoorts, blessures, vermoeidheid, RSI, burn-out, interne klachten en chronische pijn helpt acupunctuur.

 

 

Wanneer is acupunctuur geschikt?acu cosmetisch gezicht 2

Kampt u al geruime tijd met klachten en heeft de reguliere geneeskunde voor u tot nu toe onvoldoende baat gebracht? Dan is acupunctuur een welkome aanvulling op uw behandeling. Een acupunctuurbehandeling richt zich op de oorzaken die uw natuurlijk herstel in de weg staan.
Acupunctuur is geen wondermiddel maar wel een behandeltechniek die met goede resultaten ingezet wordt bij het genezen dan wel dragelijker maken van diverse aandoeningen.

 

 

 

 

Wat is Acupunctuur?

Acupunctuur is een behandelwijze afkomstig uit de Traditionele Chinese Geneeskunde waarbij de behandeling niet alleen op de symptomen gericht is maar op de mens in zijn geheel. Volgens de filosofie van deze geneeswijze krijgt ieder mens bij de geboorte een hoeveelheid energie mee. Deze energie stroomt door het lichaam langs kanalen, meridianen genoemd. Deze kanalen zijn met elkaar verbonden en eveneens met de organen en de geest. Als de energiestroom verstoord wordt, ontstaan er ziektes.

Die verstoring in de energetische huishouding kan optreden door invloeden van buitenaf (bijv. virussen, wind, kou, hitte, vochtigheid, ongeval), maar ook door hevige emoties (bijv. rouwproces, angsten, grote zorgen) of een verkeerde levenstijl en/of voeding.
Acupunctuur richt zich op het herstel van de energiestroom en het corrigeren van de disbalans van lichaam en geest.

 

De wereldgezondheidsorganisatie (WHO) erkent de volgende indicaties voor acupunctuur:

  • ORTHOPEDIE en REUMATOLOGIE: gewrichts-, spier- en zenuwziekten
  • INTERNE GENEESKUNDE: functiestoornissen van organen of orgaansystemen
  • IMMUNOLOGIE: aandoeningen v/h afweersysteem, allergie, hooikoorts
  • CARDIOVASCULAIR: circulatieprobleem, bloeddrukproblemen.
  • PSYCHISCH: spanningen, depressie, vermoeidheid
  • MIGRAINE: hoofdpijn, duizeligheid, oorsuizen
  • GYNAECOLOGIE: menstruatiestoornissen

 

Laser acupunctuur (geheel pijnloos!)

Laseracupunctuur is een naaldloze en pijnloze vorm van acupunctuur, waarbij geen naalden worden gebruikt, maar in plaats daarvan een lage intensiteit laserlicht op de gebruikelijke plaatsen straalt. Het werkt in principe hetzelfde als de klassieke acupunctuur en is uitstekend geschikt voor kinderen en mensen die een weerstand hebben tegen naalden.

Wilt u weten of uw klacht met acupunctuur behandeld kan worden? Klik hier voor het rapport van de Wereld Gezondheids Organisatie (WHO) voor een overzicht van ziekten en aandoeningen waarbij acupunctuur helpt.

De Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur heeft voor u onderstaande informatievideo gemaakt. Deze video laat zien hoe zorgvuldig NVA-acupuncturisten werken.