Afvallen en acupunctuur

Home / Afvallen en acupunctuur
Afvallen en acupunctuur: acupunctuur is bewezen effectief bij afvallen

Acupunctuur is bewezen effectief bij afvallen

Afvallen is vaak een kwestie van lange adem en en helaas ook vaak terugval. Deze terugval is vaak het gevolg van een verhoogde calorische behoefte en een vertraagd verzadigd gevoel. In de strijd tegen het overgewicht en om meer energie te verbranden, zul je merken dat acupunctuur net datgene is wat je nodig hebt. Het helpt je jouw onbedwingbare trek naar vet en zoetigheden te bedwingen, het verhoogt je energie en het verbetert je stofwisseling. Dit alles zal jouw wilskracht vergroten om door te zetten en te slagen in jouw strijd tegen de kilos.

 

Werkt afvallen met acupunctuur snel?

Afvallen en acupunctuur gaan erg goed samen. Acupunctuur is in de strijd tegen de kilo’s bewezen effectief. Het afslanken met behulp van acupunctuur neemt wel enige tijd in beslag. Vaak zijn enige behandelingen noodzakelijk. Afvallen met acupunctuur alleen is ook niet voldoende. Met je arts bespreek je dan ook de vorderingen en kunnen eventueel dieetadviezen gegeven worden. Bedenk ook dat snel afvallen niet gezond is en dat het sowieso verstandig is langzaamaan af te vallen.
Ben je toch meer geïnteresseerd in snel afvallen dan is een natuurlijke koolhydratenblokker een goede optie.

Een andere product om het snel afvallen een boost te geven is Arganolie. De essentiële vetzuren in deze olie zorgen ervoor dat, net als bij acupunctuur, de stofwisseling wordt verhoogd en het vervelende hongergevoel wordt onderdrukt. Dagelijkse consumptie van twee eetlepels culinaire Arganolie is al voldoende om het afvallen te stimuleren.

 

Helpt Acupunctuur bij het afvallen ?

Op het moment dat u wilt en gaat afvallen, kunnen diverse processen in het lichaam veranderen. Zo kan de bloedsuikerspiegel sterk gaan wisselen. Indien deze daalt zal het lichaam vragen om voedsel en het liefst voedsel met een zoet karakter. Als u dan daaraan toegeeft en gaat eten zal de bloedsuikerspiegel weer stijgen en voelt u zich (tijdelijk) weer goed. Even daarna kunt u zich weer slap, trillerig en geïrriteerd voelen en voelt u de behoefte om iets te eten. Op die manier is het natuurlijk erg moeilijk minder zoetigheid te eten. Veel mensen merken ook dat dit dan niet lukt. Sommigen hebben lichamelijke problemen waardoor ze niet of nauwelijks kunnen bewegen. Ook daarbij kan acupunctuur helpen.

 

Afvallen met behulp van acupunctuur: hoe zit dat?

Een wisselende bloedsuikerspiegel wordt meestal toegeschreven aan een te zwak werkende Miltmeridiaan. Deze moet zorgen voor de spijsvertering en het verwerken van de voeding tot energie.
De Miltmeridiaan werkt nauw samen met de Maagmeridiaan, die vaak gaat overwerken als de Milt zwak is. Een te sterk werkende Maagmeridiaan kan zich uiten in een grote honger.
Degenen die al heel weinig eten en toch niet afvallen, hebben naast een zwakke Miltmeridiaan ook last van een zwakke Niermeridiaan, die moet zorgen dat het verbrandingsvuurtje in het lichaam goed moet blijven branden. Er is dan te weinig Yange energie waardoor er te weinig verbrand wordt.
Al deze aspecten worden bekeken en behandeld bij de acupunctuurbehandeling waardoor het een stuk makkelijker wordt om af te vallen. Door het toepassen van acupunctuur kan de bloedsuikerspiegel stabieler blijven waardoor u minder behoefte krijgt aan eten. Ook kan dit tot meer energie leiden en zal deze kennis helpen bij het samenstellen de optimale voeding.