Cosmetische acupunctuur

Home / Cosmetische acupunctuur

Wat is cosmetische acupunctuur?

Cosmetische of gezichtsverjonging acupunctuur is een pijnloze, niet operatieve manier om de symptomen van veroudering tegen te gaan. In sommige gevallen word cosmetische acupunctuur ook wel omschreven als een acupunctuur facelift. Dit aangezien je de spieren in het gezicht ook versterkt door kleine naaldjes te plaatsen en zodoende de gehele huid oplift. Het is een revitalisering en huid verjongingsmethode om de huid en het gehele lichaam jonger te doen voelen. De basis van de cosmetische acupunctuur ligt in de Chinese geneeskunde.
Er word niet alleen gewerkt aan het gezicht maar als vanzelfsprekend word het gehele lichaam behandelt. Het gezicht is een uiting van alles wat zich in je lichaam afspeelt.
Rimpels ontstaan hoofdzakelijk door een natuurlijk proces van afname van elastine en collageenvezels in de huid. Elastine en collageen houden de huid stevig en aangezien dit afneemt gaat de huid rimpels en groeven vertonen. Elk levensjaar neemt het collageen in de huid met 1% af. Er wordt gebruikt gemaakt van lichaamsacupunctuur, ooracupunctuur en gezichtsacupunctuur. Beoefenaars van gezichtsverjongingsacupunctuur zijn ook opgeleid als acupuncturist volgens de T.C.M (Traditionele Chinese Medicijnen).

 

Hoe werkt cosmetische acupunctuur?

Ik houd me nu sinds ongeveer een jaar bezig met cosmetische acupunctuur. Door middel van een combinatiebehandeling van acupunctuurgezichtsbehandeling met kruiden en zalven, behandel ik met succes de ouder wordende huid. Cosmetische acupunctuur is in tegenstelling tot bijvoorbeeld behandelingen met Botox, vrijwel zonder risico. Er treden geen bijwerkingen op. Er wordt gewerkt met zeer fijne naaldjes zodat het een vrijwel geheel pijnloze behandeling is.

De kruiden en zalven werken verzachtend en verbeteren de bloeddoorstroming, zodat het eindresultaat er fraaier uitziet.

 

 Effecten van cosmetische acupunctuur

acu cosmetisch gezicht 2

Cosmetische acupunctuur zorgt op een natuurlijke manier voor huidverjonging en voor stimulatie van de collageenvorming.

De Chinezen menen dat door het bloed en de Chi naar boven te halen, je gezicht een jeugdiger uitstraling krijgt zonder dat je hoeft te snijden of te spuiten in je huid. Je behandelt automatisch de lijnen en verouderingsrimpels in het gelaat door kleine en fijne naaldjes te plaatsen op diverse plekken in het gezicht. In de cosmetische acupunctuur is het van belang je niet alleen te richten op het gezicht maar tevens de onderliggende problemen mee te nemen. Hierdoor zal een behandeling ook gericht zijn op het hele lichaam, geest en de geblokkeerde emoties die een dusdanige verstoring van de energie kunnen geven. Door de naaldjes op diverse plekken in het gezicht te plaatsen stimuleer je het lichaam tot de aanmaak van collageen, en tevens het verbeteren van de bloedcirculatie en lymfe afvoer van en naar het gezicht en schedel.
Cosmetische acupunctuur gaat ook het vormen van rimpels tegen, het minimaliseert de vorming van fijne lijntjes in het gelaat en het reguleert de voeding naar de huid toe. Je uitstraling naar buiten toe zal een grote impuls krijgen. De cosmetische acupunctuur heeft een ontstekingsremmende en ontgiftende werking naar de huid toe en helpt oa. Bij de volgende zaken:
– Rimpels
– Frons lijnen
– Afhangende wangen
– Diepe lachlijnen
– Bleek en futloos gelaat
– Wallen
– Vocht in het gelaat
– Spanning in het gezicht
– Donkere kringen onder de ogen
– Ouderdomsvlekken (levervlekken)

Voor wie is cosmetische acupunctuur bedoeld?

Voor eigenlijk iedereen die het van belang vindt om zich jonger en vitaler te voelen, en het veroudering proces wil afremmen. Het besluit om met de behandelingen te beginnen kan ingegeven zijn door het soort werk wat je doet, waardoor je representatief moet zijn, of door persoonlijke redenen. Misschien zelfs wel een combinatie van beide. Het is zo dat een ieder die op de behandeltafel plaatsneemt een andere behandeling behoeft. Iemand met een opgezet gezicht zal anders behandeld worden dan iemand met een uitgedroogde huid. Het is niet bedoeld voor mensen met o.a:
– Verhoogde bloeddruk
– Suikerziekte
– Hepatitus
– Bloedstolling problemen
Er word voorafgaand aan een behandeling altijd een anamnese afgenomen waar onder andere gevraagd wordt of er andere ziektes zijn waarmee tijdens de behandeling rekening gehouden moet worden.

De cosmetische acupunctuurbehandeling

Cosmetsiche acupunctuur is een veilige manier voor een huidverjongende behandeling.

Cosmetische acupunctuur werkt snel en is een veilig behandeling die over het algemeen goed verdragen wordt.

Een behandeling van cosmetische acupunctuur bestaat uit ongeveer 12 acupunctuursessies van ongeveer een uur, die minimaal 1 keer per week worden gepland. De resultaten zijn na 6 tot 7 behandelingen zichtbaar en kunnen behouden blijven door een maandelijkse behandeling.

Resultaten zijn vaak na 3 behandelingen vaak goed zichtbaar. Rimpels verzachten en uw huid zal gladder en vitaler aanvoelen. Het effect kan maandenlang aanhouden. Wel is het verstandig de behandeling regelmatig te herhalen voor een mooi, blijvend effect.